Campagnetijd! Verkiezingskoorts!

De kandidatenlijst waarmee Sociaal Hoorn aan de volgende raadsverkiezingen van 2022 gaat deelnemen is door haar leden, tijdens de laatste algemene ledenvergadering, unaniem goedgekeurd. De eerste vijf kandidaat raadsleden voor deze nieuwe periode zijn: Lijsttrekker Jeroen van der Veer, Kholoud Al Mobayed, Richard de Rooij, Alex Smit en Jan Stuifbergen.

Lees meer

Verkoop huurwoningen Intermaris

Intermaris verkoopt sociale huurwoningen voor een bedrag van €220.000. Huurder heeft voorrang. Je moet dan wel €46000 euro verdienen en de kosten koper zelf betalen. Sociaal Hoorn vindt dat eerst de voorraad sociale huurwoningen op orde moet zijn. Dan kan men eens denken aan verkopen.

Lees meer

Zebra’s sterven uit in Hoorn

Al enige tijd verdwijnen er zebrapaden in Hoorn. Nu ook weer een bij het pas gerenoveerde kruispunt nabij De Huesmolen aan de Zwaagmergouw. Is dit nu veiliger oversteken? Is dit een dementievriendelijke stad?

Lees meer

Sociaal Hoorn kiest lijsttrekker en wethouderskandidaat.

Op woensdag 22 september hebben de leden van Sociaal Hoorn de lijsttrekker en de wethouderskandidaat gekozen voor de komende gemeenteraadsperiode.

Lees meer

Sociaal Hoorn: In 2023 genieten we samen van het stadsstrand

Sociaal Hoorn vindt het stadsstrand een aanwinst voor de stad. Het stadsstrand is een nieuw gebied langs de Grote Waal waar men onder andere lekker kan zwemmen, zonnebaden en wandelen. Het is pas in 2023 zover, maar we kijken er naar uit.

Lees meer

Beste Wensen

Bijna kerst, maar wat een rare tijd..

Wat een jaar is het geweest. Een raar jaar voor de meesten onder ons. Voor sommigen van ons een tragisch jaar. Voor de meesten een jaar van opgelegde isolatie. Het niet kunnen bezoeken van geliefden. Anderen werden nóg zwaarder getroffen door Covid-19.

Het was ook een periode van herwaardering van alles wat ons mooie Nederland en Hoorn te bieden heeft. Huis en tuin werden opgeknapt. Gamma werd platgelopen en alle klusjemensen waren overboekt. Thuisblijven was en is de norm, zowel voor werk als vrije tijd. Het tekort aan toiletpapier bleek mee te vallen. Het weer in het voorjaar en zomer waren prachtig. Het was tropisch en er leek geen einde aan de zomer te komen.

Als mensen veel thuis zijn worden mensen kritisch op alles wat in hun directe omgeving afspeelt. En thuis is altijd lokaal. De mensen in je directe omgeving worden door de lokale focus opeens zichtbaarder. Sociaal Hoorn ziet dan ook het belang van lokale sociale politiek groeien. Met jou willen we samen deze weg inslaan; Samen met jou op weg naar een beter jaar.

Bestuur en fractie van Sociaal Hoorn

Lees meer

Wij willen weten hoe het met u gaat!

Eind 2020 hebben wij een folder in Hoorn verspreid. Hoe kunnen wij u helpen?

Lees meer

Nieuwe bestuursleden

De leden van Sociaal Hoorn hebben tijdens de laatste ledenvergadering van 29 november de benoeming van 2 nieuwe bestuursleden goedgekeurd. Myra Coevert is aangetreden als Algemeen Bestuurslid en Mimoun El Hannouti is benoemd tot Secretaris. Kholoud is bij deze afgetreden als Secretaris en concentreert zich volledig op haar wethouderschap. Myra en Mimoun: veel succes!👍

Lees meer

Onderhoud Park Blokweer; vragen aan college

Slecht onderhoud, toegankelijkheid van het Park Blokweer en Boezelbos. Brief van onze fractievoorzitter Jeroen van der Veer aan het College.

Lees meer

Sociaal Hoorn zet zich in voor veilig fietsverkeer

Meldpunt voor gevaarlijke plekken

Lees meer

Ledenborrel Sociaal Hoorn 20 juli

20 july, om 16:00 bij Charlies op de Dubbele Buurt. Onder het genot van een borrel bespreken we de eerste maanden van Sociaal Hoorn in de politieke Arena. Alle leden mét introducée of partner van hart uitgenodigd!!

Lees meer

Tot Wethouder benoemd

Iedereen kent het gevoel, dat je bijna uit elkaar spat van geluk, trots en blijdschap. En vandaag is zo’n gevoel voor mij.

Lees meer

Bedankt!

Lees meer

PRIJSVRAAG

LIKE ons op Facebook en plaats een leuke foto van jou en je Sociaal Hoorn shopper in de comments en win 2 kaarten voor de VUE bioscoop.

We geven 3 SETS weg en maken de winnaars 21 MAART bekend.

Lees meer

De volledige Kandidatenlijst van Sociaal Hoorn

Lees meer

Sociaal Hoorn stelt vragen aan college over het behoud van voordelig zwem-abonnement

Sociaal Hoorn zet zich in voor het behoud van voordelig zwem-abonnement: NHD 15 feb.

Lees meer

Sociaal Hoorn Shopper

Zelfs Spiderman doet boodschappen met zijn shopper van Sociaal Hoorn. Aanstaande zaterdag delen we ze weer uit in de binnenstad en diverse winkelcentra.

Lees meer

Sociaal Hoorn deelnemer bij bijeenkomst “Aanpak Eenzaamheid”.

Eenzaamheid is een groeiend probleem. Een probleem dat dat door de vergrijzing en de groei van alleenstaande inwoners alleen maar groter wordt. Ook in Hoorn. Het onder de aandacht brengen en het oplossen van dit probleem staat bij Sociaal Hoorn hoog op het prioriteitenlijstje.

Lees meer

3 locaties Flexwonen en Tiny Houses: een mooie kruisbestuiving.

Bijdrage Sociaal Hoorn aan de discussie rond Flexwonen.

Lees meer

Sociaal Hoorn pleit voor ondersteuning van Sportopbouwwerk.

Woensdagavond 10 januari organiseerde Stichting Hoorns Sportcollectief een debatavond. Het Hoorns Sportcollectief is een overkoepelende organisatie voor de Hoornse sportverenigingen.

Lees meer

Oud-raadsleden SP en PvdA samen in nieuwe Hoornse partij (NHD 06-01-2018)

Op de kandidatenlijst van de nieuwe lokale partij Sociaal Hoorn prijken de namen van twee voormalige SP-raadsleden. Zij sluiten zich dus aan bij de oud-PvdA’ers die de partij in het leven riepen.

Lees meer

Sociaal Hoorn neemt het initiatief genomen voor en actieplan Armoedebestrijding.

Sociaal Hoorn heeft het initiatief genomen voor en actieplan Armoedebestrijding (raadsbreed gesteund). Juist ook om deze reden. Bron: NHD 6-12-2017

Lees meer

Beste Wensen

Lees meer

Sociaal hoorn deelt shoppers uit

Leden Sociaal Hoorn informeren de winkelende Hoornse inwoners.

Lees meer

Sociaal Hoorn maakt een punt van woekerrentes.

Woekerrentes voor de minima. Inwoners van Hoorn die een lening nodig hebben en de rente minder makkelijk kunnen betalen, niet bij een ' gewone" bank terecht kunnen, betalen een veelvoud van een 'normaal' rentetarief. Klinkt ons onrechtvaardig. Sociaal Hoorn gaat over deze situatie vragen stellen aan het College van Hoorn.

Lees meer

Sociaal Hoorn is opgenomen in het register.

Weer een stap gezet. Sociaal Hoorn is opgenomen in het register. 21 maart 2018 kan iedereen kiezen voor Sociaal Hoorn! De sociale lokale partij in Hoorn.

Lees meer