Tot Wethouder benoemd

Gisteravond ben ik voorgedragen als wethouderskandidaat namens Sociaal Hoorn voor de gemeente Hoorn en na de installatie ben ik de wethouder Sociale Zaken, Werkgelegenheid, Welzijn en Sport geworden.

Ik voel mij zo vereerd en zo trots. Vereerd, dat mensen het vertrouwen in mij hebben. Vereerd, dat ik als wethouder de prachtige stad Hoorn mag vertegenwoordigen en besturen. Vereerd, dat ik deel uitmaak van een groep actieve mensen die met elkaar geloven in een mooier en socialer Hoorn.

En zo trots. Trots op dit land, dat ik met een Syrische achtergrond zo mag meedoen in de maatschappij. Trots op hetgeen ik bereikt heb. En trots op mijn vader, voor alle wijze lessen die hij mij geleerd heeft en waar ik zo dankbaar gebruik van heb mogen maken.

Twaalf jaar geleden heb ik de keuze gemaakt om mij niet alleen te verbazen en te beklagen, maar om mij actief in te zetten voor verandering en verbetering. En vandaag is daar een beloning van.

Ik hoop dat mijn bewandelde pad een inspiratie mag zijn voor iedereen die twijfelt om iets moois te doen. Twijfel alsjeblieft niet. Doe het gewoon en ga er voor. Iedere inbreng van elk individu is een verrijking voor het geheel. We hebben allemaal zoveel moois om te geven, te delen en te doen.

Vandaag ben ik aan het werk gegaan als bestuurder, om van Hoorn de mooiste en sociaalste stad van Nederland te maken, waar bedrijven en burgers zich met veel plezier vestigen, wonen, leven en genieten.

Het voelt als zo’n grote eer om dit te mogen doen.

Bedankt lieve pap, in mijn hart weet ik dat je er bij bent en over mijn schouder mee kijkt, en toch ...... toch zal ik je missen.


Kholoud.