Kandidatenlijst

 1. Jeroen van der Veer

 2. Kholoud al Mobayed

 3. Richard de Rooij

 4. Alex Smit

 5. Jan Stuifbergen

 6. Liz Delcour

 7. Erik Luiken

 8. Martin van Drunen

 9. Mimoun el Hannouti

 10. Leo de Bock

 11. Jan Kooijman

Onze kandidaten

Onze kandidaten stellen zich graag aan je voor. Altijd goed om te weten wie zij zijn, wat zij doen, waar zij voor gaan en waar zij voor staan.

1. Jeroen van der Veer

Jeroen van der Veer

De afgelopen vier jaar ben ik fractievoorzitter van Sociaal Hoorn geweest. Het was en is met Corona niet altijd gemakkelijk. We zien dat vele mensen in onze stad er alles aan doen om het normale leven weer zo normaal mogelijk te leiden. Sociaal Hoorn ziet dat het niet makkelijk is. Wij zijn Sociaal Hoorn. Een lokale partij waarbij we graag sociaal beleid willen voeren.

Mijn naam is Jeroen van der Veer en ik ben de lijsttrekker van Sociaal Hoorn. Ik ben getrouwd met Marloes, twee fantastische kinderen en werk als docent maatschappijleer op een MBO. Ik ben opgegroeid in de Grote Waal, daar waar nu prachtige nieuwe flats staan aan de Siriusstraat. Een mooie wijk!

Als kind en later als puber realiseer je niet dat het een wijk is waar vele kansrijk zijn, maar ook zeker kansarm. Dat heeft mij later geraakt. Ik vind namelijk dat iedereen mee moet kunnen doen. Dat kinderen niet in armoede opgroeien, dat je in Hoorn betaalbaar kan wonen, dat je elke maand kan rondkomen, dat er je een baan hebt, dat er gezonde en goede basisscholen zijn, dat de buitenruimte netjes is, dat je kan recreëren. Dat Hoorn een prima stad is om te leven, ook als je wat minder geld hebt. Dat is waar ik de komende vier jaar samen met de mensen binnen Sociaal Hoorn voor ga!

Ik hoop dat u gaat voor een Sociaal Hoorn.

2. Kholoud al Mobayed

Kholoud al Mobayed

Ik ben Kholoud al Mobayed, 46 jaar oud, geboren en getogen in Damascus, Syrië. Op mijn 25-ste ben ik naar Nederland gekomen. Ik woon in Zwaag, samen met Remko en drie prachtige kinderen.

Zestien jaar geleden heb ik bewust gekozen voor de lokale politiek, omdat ik weet dat politieke vrijheid in veel landen, zoals Syrië, niet vanzelfsprekend is.

Na twaalf jaar gemeenteraadslid ben ik vol trots namens Sociaal Hoorn als wethouder aan de slag gaan in deze prachtige stad. In de afgelopen vier jaar heb ik heel veel betrokken inwoners mogen ontmoeten en heb ik met eigen ogen gezien, hoe belangrijk het is, dat wij goed voor alle inwoners kunnen zorgen.

En juist nu in deze Corona-tijd zie ik, hoe lastig het is voor inwoners om rond te komen, wat armoede kan doen in het leven van mensen. Nu kunnen wij met elkaar het verschil maken.

Ik ben er trots op, dat wij in Hoorn een sociale partij als Sociaal Hoorn hebben, die oog heeft voor alle inwoners en gelijke kansen voor alle inwoners wil, zodat iedereen kan meedoen.

Sociaal Hoorn is voor mij de lokale politieke partij, die echt midden in de Hoornse samenleving staat, die weet wat er speelt in de wijken en de buurten, die gesprekken voert met de inwoners en echt gelooft in een inclusieve samenleving met gelijke kansen voor iedereen. Of je nu jong of oud, man of vrouw, geboren Horinees of van buiten bent.

En dat is de politieke partij waar ik graag bij wil horen.

3. Richard de Rooij

Richard de Rooij

Mijn naam is Richard de Rooij, geboren en opgegroeid in Hoorn. Ik ben getrouwd met Alice en wij hebben 2 volwassen kinderen. Als havenmeester bij de WSV Hoorn zorg ik voor de gastvrijheid en veiligheid van onze leden en bezoekers. Zeilen is één van mijn hobby’s, Deze hobby kan ik op deze manier combineren met mijn job. Bovendien is mijn
werkplek: pal tegenover de Hoofdtoren, de mooiste van heel Hoorn.
Ik zet mij al enkele jaren in als vrijwilliger voor Sociaal Hoorn. Voor onze club functioneer ik afwisselend als penningmeester en voorzitter. Dat ik iets voor Hoorn en zijn de inwoners van Hoorn vind ik een voorrecht.
Komende 4 jaar wil ik mij als raadslid voor Sociaal Hoorn gaan inzetten omdat ik een goed sociaal vangnet en gemeenschapszin erg belangrijk vindt. Ook is een mooie, vitale, bruisende stad iets waar ik mij hard voor wil maken. Ik van mening dat Hoorn een stad zijn moet zijn waar het goed wonen is, een stad die toegankelijk is en waar het leven betaalbaar is voor alle inwoners.
Wij moeten voor onze inwoners het maximum halen uit onze fantastische ligging aan het Markermeer: economische activiteiten aan het water stimuleren en zo werkgelegenheid creëren, watersporten voor iedereen en wellicht meer onderwijs stimuleren gericht op deze zaken. Kortom, er valt nog veel te doen om Hoorn nog beter en mooier te maken.

4. Alex Smit

Alex Smit

Mijn naam is Alex Smit. Ik ben de echtgenoot van Mariska en de vader van Xander enFemke. Ik ben 52 jaar oud en daarvan al 42 jaar woonachtig in de gemeente Hoorn. Naast mijn activiteiten voor Sociaal Hoorn ben ik werkzaam als Afdelingshoofd in de gevangenis van Heerhugowaard
Sinds 2014 ben ik lid van de gemeenteraad in Hoorn. De afgelopen 4 jaar ben ik raadslid namens Sociaal Hoorn geweest. De periode 2014-2018 was ik dit voor de SP. Nadat bleek dat deze partij niet zou deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen ben ik bij Sociaal Hoorn terecht gekomen. Ik vind namelijk dat er in Hoorn een écht sociale partij sociale zijn die het opneemt voor de sociaal zwakkeren in onze stad. De afgelopen jaren heeft Sociaal Hoorn bewezen dat het die partij is. Natuurlijk hebben we de afgelopen 4 jaar ons verkiezingsprogramma nog niet helemaal kunnen realiseren, maar voor een partij die “maar” 2 zetels heeft in de gemeenteraad hebben we uitstekende resultaten geboekt. Sociaal Hoorn is wat mij betreft de partij die niet praat over burgers, maar juist met de burgers. Wij weten wat er speelt in de stad en buurten.

5. Jan Stuifbergen

Jan Stuifbergen

Mijn naam is Jan Stuifbergen. Ik ben 50 jaar en woon samen met mijn vrouw en 4 kinderen vlakbij de OSG in Hoorn. Ik ben een geboren West-Fries en woon inmiddels al weer een jaar of 15 in Hoorn.

In Hoorn heb ik les gegeven op de basisscholen ‘’het Spectrum’’ en ‘’de Mariaschool’’. Ik ben eerder gemeenteraadslid geweest voor Sociaal Hoorn. Dat heb ik op mijn geheel eigen wijze gedaan.

Ik ben kritisch en zo bezig om de gemeente goed te controleren. Als oud-rechercheur bij de politie zit het in mijn aard dat onderste steen boven moet komen en organiseren we zo eigenlijk een tegenkracht. Dat levert ook uiteindelijk de meest rechtvaardige uitkomst op voor onze kiezers. We komen zo op voor de mensen die dat niet altijd even goed zelf kunnen en proberen alles wat niet goed geregeld is, beter te doen.

Voor mij is wonen daarbij op dit moment het belangrijkste punt. Ik maak mij heel erg zorgen over de betaalbaarheid van wonen in Hoorn. Wij strijden voor meer sociale huurwoningen in Hoorn door nieuwbouw, maar zeker ook door te stoppen met het verkopen van huurwoningen. Dit gebeurt helaas nog steeds. Nieuwbouwprojecten gaan alleen door als er meer dan 35% van de woningen uit sociale huurwoningen bestaat. Verder wil ik mij echt inzetten voor extra jongeren/flex woningen. Tijdelijke woningen zijn wat mij betreft een belangrijk onderdeel van de oplossing om de woningmarkt ruimte te geven de komende 4 jaar.

6. Liz Delcour


Liz Delcour

Ik ben Liz Delcour, 17 jaar oud en ik zit in mijn examenjaar 6 vwo op het Oscar Romero. Volgend jaar ben ik van plan om de studie politicologie te gaan doen. Ik ben al een paar jaar geïnteresseerd in de politiek en besloot dat ik me graag wilde gaan inzetten voor een partij. Ik wil de politiek in, omdat ik graag dingen wil veranderen in Nederland. Ik wil me nu graag inzetten voor een mooi en beter Hoorn. Het historische gedeelte vind ik heel mooi en ik denk dat dat ook is wat Hoorn aantrekkelijk maakt.
Ook heeft Hoorn natuurlijk een mooie positie aan het water, waardoor er veel activiteiten aan het water worden georganiseerd en er zelfs een stadsstrand wordt aangelegd. Maar er kunnen naar mijn mening ook een aantal dingen beter in Hoorn.
We hebben in Hoorn nu te maken met een vergrijzing. Ik vind het heel belangrijk dat Hoorn weer een stad wordt die ook voor jongeren aantrekkelijk is. Naar mijn mening is het belangrijkste dat we in Hoorn moeten veranderen, het aantal betaalbare woningen die beschikbaar zijn. Volgens Intermaris is er nu een wachtlijst van 2/3 jaar, maar uit de praktijk blijkt dat dit vaak wel kan oplopen tot 9 jaar. Op dit moment wordt er weinig betaalbare huur en koop gebouwd, omdat dit weinig oplevert. Ik vind het belangrijk dat die wachtlijsten verdwijnen en er genoeg (betaalbare) woningen beschikbaar zijn.
Ik ben nu ongeveer een half jaar actief in de partij Sociaal Hoorn en ik sta op plek 6 op de lijst. Het verbaasde mij dat dit 1 van de enige partijen is die zich echt inzet voor meer betaalbare woningen in Hoorn.
Ik vind het belangrijk dat Hoorn bestuurd wordt door lokale partijen, omdat zij volgens mij vaak veel meer op de hoogte zijn van de problemen die in de stad spelen.

7. Erik Luiken

Erik Luiken

Ik ben Erik Luiken, geboren en getogen maar ook zeer gedreven als Horinees. Onze stad is in tijd van 40 jaar hard gegroeid. Dat heb ik mogen meemaken maar ik zie ook de kanttekeningen van die groei. Een stad die graag een regionale rol blijven behouden. Dat trekt mij en ik denk dat dat de reden is dat ik nooit ergens anders ben gaan wonen.
Het beroep dat ik de laatste jaren uitoefen is die van veiligheidskundige adviseur. Nu ben ik
veiligheidskundige auditor. Nee, geen controle freak. Dit nadat ik jarenlang als makelaar en taxateur in
Hoorn en omgeving mijn diensten heb bewezen. De woningmarkt is dan ook een van mijn speerpunten in
de Hoornse politiek. Huisvesting. Maar ook de jeugd met alle soorten van problemen, de horeca,
interesseren mij. Voldoet onze stad aan de eisen van de jeugd. Want zonder jeugd heeft Hoorn weinig
toekomst.
Sociaal Hoorn is een bijzondere fractie en is niet links maar ook niet rechts georiënteerd. De partij gaat voor het beste van de stad, herkent de armoede die er heerst, de woningnood met daarnaast de leegstaande winkelpanden. Heeft aandacht voor de ouderen. Dat is waar ik mij dan ook voor inzet en voor de partij heb gekozen.

8. Martin van Drunen

Martin van Drunen

Ik ben Martin van Drunen een gedreven persoon die na een lange carrière zich is gaan richten op de sociale
aspecten van het leven en als voorzitter bij de Honkbal en Softbal vereniging in Zwaag.
Ik heb in mij carrière diverse beroepen gehad waaronder Business Directeur en Inkoop Directeur van een
Multinational, ik heb een deel van mijn werkende leven in het buitenland gewoond maar ook veel gereisd.
De reden dat ik in de politiek ben gegaan is omdat ik vind dat we op sociaal gebied nog veel kunnen en
moeten veranderen zodat iedereen kan meedoen in de maatschappij,
Ik ben in Hoorn komen wonen in de jaren 80, omdat ik in Amsterdam geen woning kon huren, zozie je dat
woningnood niet nieuw is en ook vandaag weer hoog op de agenda staat in Gemeente Hoorn en daar ook
op moet blijven staan!
Persoonlijk wil ik mij inzetten voor Sport en Sociaal wonen dus woningen en sporten voor iedereen. Bij
Sociaal Hoorn ben ik momenteel actief om de fractie te ondersteunen op allerlei gebied en wil mij ook in de
toekomst blijven inzetten voor deze partij.

9. Mimoun el Hannouti

Mimoun el Hannouti

Ik ben getrouwd en trotse vader van 2 lieve dochters. Hoorn is de stad waar ik intens van mijn jeugd heb genoten en nog steeds van alle mooie dingen geniet. Sinds december 2017 zit ik bij Sociaal Hoorn.

Politiek heeft altijd mijn aandacht en interesse gehad. Via deze weg wil ik iets terug kunnen doen voor onze mooie stad en voor de inwoners.

Mijn hart ligt bij het helpen van mensen. Het geeft mij voldoening om mensen, die het nodig hebben, bij te staan en te helpen. Ik zie in mijn omgeving heel veel (sociale) problemen die de nodige aandacht en aanpak verdienen.

De komende jaren wil ik mij (weer) inzetten om de belangen van alle inwoners te behartigen en ervoor zorgen dat iedereen meetelt en mee kan doen. Ik bied graag een luisterend oor en wil (vooral) de mensen, die het moeilijk hebben, een stem geven.

10. Leo de Bock

Leo de Bock

Mijn naam is voluit Leendert de Bock. Voor iedereen die mij kent ben ik gewoon Leo. Ik kan erg slecht tegen onrecht en bureaucratie. In mijn werk als sociaal wijkbeheerder maak ik dagelijks veel leed mee. Zoals mensen die eenzaam zijn en mensen die zich niet veilig voelen in hun woning en/of in hun leefomgeving. Maar ook veel mensen die amper de huur kunnen betalen of niet eens een woning hebben. Een aantal is zelfs afhankelijk van de voedselbank. Natuurlijk ontmoet ik ook bewoners die het getroffen hebben in het leven en dat ook graag zo willen blijven houden.

Voor al die mensen wil ik me inzetten in de lokale politiek. De bewoners van Hoorn kunnen mij altijd bereiken. Het kan toch niet zo zijn dat er in onze mooie historische stad zoveel mensen zijn die daar niet van kunnen genieten, omdat ze simpelweg aan het overleven zijn? Ik vind het een eer om het voor deze mensen binnen Sociaal Hoorn op te mogen nemen. Als ik voor iemand een klein verschil kan maken en een lach op een gezicht kan toveren, dan is dat mijn beloning.

Gezeten achter mijn modelspoorbaan of samen met mijn vrouw de hond uitlatend, voel ik me vaak rijk en tevreden. Wat zou het mooi zijn als ik dat gevoel ook aan anderen kan overdragen.

11. Jan Kooijman

Jan Kooijman

Mijn naam is Jan Kooijman en ik ben 60 jaar. Ik ben geboren in Alphen a/d Rijn en ik ben naar Zwaag verhuisd in 2006 voor de liefde van mijn leven, Lida. Wij zijn getrouwd in 2007. Ik heb twee zonen, Sven en Bjorn uit mijn eerste huwelijk. Ik ben vrolijk, sociaal en vriendelijk. Mijn beroep is postbezorger.

In mijn vrije tijd luister in naar disco-muziek, geef Lida aandacht, doe aan kickboksen en crew bij Hovocubo. Ook organiseer en repareer ik fietsen voor de MINIMA gezinnen. Ik wil de politiek in omdat ik er wil zijn voor de minima-gezinnen en Sociaal Hoorn past daar uitstekend bij.

Ik ben bij Sociaal Hoorn actief en vind het een eer om erbij te horen omdat we bij Sociaal Hoorn, sociaal betrokken zijn bij iedereen en wij respecteren elkaar om wie of wat je bent.

Als postbezorger loop ik al elf jaar de Edelstenenwijk. Een wijk waar iedereen je kent. Het mooiste is dat je er voor de mensen bent. Je bezorgt een groet of kaartje in goede of slechte tijden. De waardering die je krijgt en geeft, vind ik belangrijk in deze tijd.