Oud-raadsleden SP en PvdA samen in nieuwe Hoornse partij (NHD 06-01-2018)

Lijsttrekker van Sociaal Hoorn is Jeroen van der Veer. Op nummer twee staat Kholoud al Mobayed, net als Van der Veer tot voor kort lid van de PvdA. Zij is blij met de versterking vanuit de SP. ,,Het mooie aan onze lijst is, dat wij naast nieuwe betrokken mensen uit Hoorn, ook onze collega’s Alex Smit en Sandra van Velse van de voormalige SP-fractie in Hoorn mogen verwelkomen. Zij brengen de nodige politieke ervaring mee. Gezamenlijk kunnen wij de sociale kant van de gemeente vormgeven.’’ De lijst van zes wordt gecompleteerd door Richard de Rooij en Mimoun el Hannouti.

Sociaal Hoorn hoopt de linkse stemmer in Hoorn een goed alternatief te bieden. De ’vertrouwde namen’ SP en PvdA kenden een tumultueuze periode. De lokale SP mocht van de partijleiding niet meedoen aan de verkiezingen in Hoorn. Na ruzie over het al dan niet schenden van de afdrachtsregeling van de SP - hetgeen Van Velse zelfs op een royement kwam te staan -, besloot de SP-fractie in Hoorn verder te gaan als Tijdelijke Lijst Socialisten.

Bij de PvdA was er gedoe rond wethouder Judith de Jong. De Jong stapte op, nadat de fractie van de PvdA in de gemeenteraad het vertrouwen in haar had opgezegd. Toen vervolgens bleek dat de ledenvergadering De Jong steunde, besloten de vier fractieleden uit de partij te stappen en door te gaan als Sociaal Hoorn.

Link: https://www.noordhollandsdagblad.nl/hoorn-enkhuizen/oud-raadsleden-sp-en-pvda-samen-nieuwe-hoornse-partij