Installatie raadsleden

Op 30 maart jl. zijn Jeroen van der Veer en Kholoud al Mobayed als gemeenteraadsleden voor de fractie Sociaal Hoorn in de gemeenteraad van Hoorn geïnstalleerd. Met het behoud van twee zetels na de verkiezingen en meer stemmen dan vier jaar geleden is dit een mooie start van deze raadsperiode.
Wil je het geheel bekijken en beluisteren, klik dan hier.

Afscheid Alex Smit

Op 29 maart jl. is afscheid genomen van Alex Smit als gemeenteraadslid namens Sociaal Hoorn. Zowel de Burgemeester als fractievoorzitter Jeroen van der Veer hebben met mooie woorden gewijd aan het gedegen raadswerk dat Alex voor Hoorn gedaan heeft. Jeroen heeft het volgende gezegd:

Alex,
Je vroeg mij tijdens de laatste fractievergadering om het kort te houden. Ik ga het proberen.
In 2017 vroeg ik of je bij Sociaal Hoorn wilde komen. We hadden nog een kundig ervaren, betrouwbaar en loyale kandidaat nodig. Dan kom je al snel bij Alex uit. We spraken immers vaak op het voetbalveld over de politiek. Jouw dochter en mijn zoon zaten in hetzelfde elftal. Je ging bij ons op de lijst voor de verkiezingen, maar bleef je eigen fractie trouw tot de laatste vergadering. Het kan allemaal in Hoorn
De stap heb je weloverwogen gezet. Na de coalitievorming kwam je in de fractie. De afgelopen vier jaar waren bijzonder door Corona. Ook zat het fysiek niet altijd mee, maar je was van grote waarde voor de fractie. Je analytisch vermogen, je strategisch inzichten en je inhoudelijke kennis maken je een topraadslid. Een raadslid dat je elke raad gunt.
Helaas heeft de kiezer anders bepaald en is het nu tijd voor afscheid. Afscheid als raadslid, maar je blijft bij Sociaal Hoorn. We zijn blij dat je betrokken blijft bij onze mooie club en dat we van je kennis, je inzichten en je politieke vaardigheden gebruik mogen blijven maken.
Dank Alex
Dank voor het helpen optuigen van Sociaal Hoorn
Dank dat je mijn fractiekameraad was
Dank dat je bij onze partij bent en blijft
Dank namens de fractie, wethouder, leden en bestuur van Sociaal Hoorn

Oproep van de gemeente

De gemeente roept inwoners, ondernemers en organisaties in Hoorn op om zich zo snel mogelijk bij de gemeente te melden als zij geschikte locaties of slaapplekken hebben.

De gemeente heeft de opdracht om 200 opvangplekken in Hoorn te realiseren. De gemeente is druk bezig met het realiseren een aantal grotere opvanglocaties, maar zoekt voor de tussentijd nog tijdelijke opvangplekken in Hoorn. Lees hier meer.

Uitslagen debat

Op dinsdag 22 maart 2022 debatteren de partijen die meededen aan de gemeenteraadsverkiezingen over de verkiezingsuitslag. Het uitslagendebat start om 20.00 uur en is live te volgen via www.hoorn.nl/raad, of vanaf de publieke tribune in de raadszaal.

Verkiezingsuitslag bekend

Fractie Tonnaer is met vijf zetels de grootste partij in Hoorn geworden. Hoorn Lokaal werd met vier zetels de tweede partij in Hoorn, gevolgd door GroenLinks en ÉénHoorn. Voor Sociaal Hoorn geldt, dat wij in aantal stemmers gegroeid zijn. Voor de zetels maakt het niet uit. We blijven 2 zetels groot. Lees hier de volledige uitslag.


Foto's van onze campagne

De afgelopen weken hebben we met onze stand in Hoorn gestaan en afgelopen zaterdag stonden we op de grote verkiezingsmarkt. Vanaf morgen is het aan u als kiezer. Hierbij een impressie van deze dagen. Wij hopen op uw stem. Stem sociaal, stem Sociaal Hoorn voor een socialer Hoorn.


Uitgelicht

Jan Kooijman vertelt over de fietsenacties en het belang van het helpen van kinderen.


Uitgelicht

Mimoun el Hannouti vertelt over armoede en het voorkomen daarvan.


Uitgelicht

Martin van Drunen vertelt over sport en het belang van sport.Uitgelicht

Erik Luiken vertelt over leegstand van winkelpanden.

8 maart: het grote verkiezingsdebat in de schouwburg Het Park


Sociaal Hoorn wijst je graag op:

Op dinsdag 8 maart vindt Het Grote Verkiezingsdebat plaats in schouwburg Het Park. Het debat start om 20.00 uur en de toegang is gratis. Het debat is ook thuis te volgen via een livestream.

Publiek krijgt een actieve rol. Met de Mentimeter app krijgt het publiek ook een actieve rol tijdens het debat. Via deze app kunnen de aanwezigen en kijkers hun mening geven en vragen stellen die aan de lijsttrekkers voorgelegd kunnen worden.

De toegang is gratis. De zaal is vanaf 19.30 uur open. Het debat start om 20.00 uur en duurt tot circa 21.45 uur.

Via een livestream kunnen inwoners en andere geïnteresseerden ook thuis meekijken en meedoen. De livestream is op 8 maart vanaf 19.45 beschikbaar. De link naar de livestream is te vinden op de pagina Verkiezingen.

Namens Sociaal Hoorn zal Jeroen van der Veer meedoen.

Donderdag 3 maart: jongerendebat gemeenteraads-verkiezingen

Sociaal Hoorn wijst je graag op:

Donderdag 3 maart vindt het jongerendebat plaats. Maak kennis met politieke partijen die deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen, en geef je mening over onderwerpen die jij belangrijk vindt. Jongeren uit Hoorn en de regio zijn van harte uitgenodigd.

Wil je aanwezig zijn bij het jongerendebat op donderdag 3 maart? Meld je dan aan via het formulier op de pagina van jongerendebat.

Namens Sociaal Hoorn zal Kholoud al Mobayed deelnemen aan dit debat.

Kieskompas

Sociaal Hoorn wijst je graag op:

Vanaf vrijdag 18 februari kunnen Hoornse kiezers Kieskompas gebruiken bij het bepalen van hun stem voor de gemeenteraadsverkiezingen. Aan de hand van 30 stellingen krijgen kiezers een beeld van waar zij staan te midden van de politieke partijen.

Het Hoornse Kieskompas is te vinden op hoorn.kieskompas.nl


Campagnedag

Hierbij sfeerbeelden van onze campagnedag in de Kersenboogerd. Helaas werkte het weer echt niet mee. Binnenkort opnieuw. Hopelijk tot dan.


Uitgelicht

Richard vertelt over het aantrekkelijk houden van de stad voor toerisme en het voorkomen van patat-toerisme.


Uitgelicht

Liz, als jongste kandidaat-raadslid, vertelt over het behouden van de aantrekkelijkheid van de stad en de beschikbaarheid van woningen voor jongeren.


Uitgelicht

Cor vertelt over de achterstand in het onderhoud van scholen en de effecten daarvan in de zomer en winter.

Uitgelicht

Na het voorstellen van de eerste elf kandidaten van onze lijst wordt het nu tijd voor de inhoud.
Jeroen trapt af met een filmpje waarin hij stilstaat bij het stoppen van de verkoop van sociale huurwoningen.Campagnetijd aangebroken

Voorzichtig gaan we weer beginnen. Natuurlijk houden we rekening met de regels zoals die nu (nog) gelden. We hopen je te ontmoeten. Heb je ons gespot, maak een foto en stuur die naar ons toe.

Financiële hulp voor gedupeerden Corona-crisis.

Sociaal Hoorn wijst je graag op:

De gemeenteraad heeft op 8 februari 2022 opnieuw een pakket aan maatregelen vastgesteld om gedupeerde ondernemers en instellingen te helpen. Wie door de coronamaatregelen zijn bedrijf stil moest leggen, hoeft bepaalde belastingen niet te betalen aan de gemeente. Daarnaast stelt de gemeente een bedrag beschikbaar voor onevenredig hard getroffen ondernemers en instellingen. Dit komt bovenop de hulp die de gemeente aan gedupeerde inwoners en ZZP-ers biedt en het steunpakket voor culturele instellingen. Klik hier voor meer informatie.

Sociaal Hoorn zet zich in voor sociale huurwoningen.

Sociaal Hoorn vindt dat er voor iedereen die dat wil, een betaalbare huur- of koopwoning moet zijn. Sociaal Hoorn maakt een punt van meer sociale huurwoningen binnen de gemeente om wachtlijsten in te korten en opvang in noodsituaties blijvend mogelijk te maken.

Lees hier wat we daar voor gedaan hebben.

Sportoorkonde voor inline-skater

Op donderdag 27 januari heeft inlineskater Maik Stam een sportoorkonde ontvangen van wethouder Kholoud al Mobayed. Maik is in 2021 Nederlands Kampioen bij de junioren A geworden op het onderdeel Punten-afval-koers en won daarnaast nog meer medailles. Klik hier voor het volledige bericht.

Sociaal Hoorn wijst jongeren tussen 16 en 27 jaar oud graag op:

Ben jij tussen de 16 en 27 jaar oud en weet je (niet) goed meer, wat je voor opleiding of werk wilt gaan doen. Schrijf je dan in voor het Gouden Kans Project. Meer informatie over het inschrijven vind je hier.

Sociaal Hoorn wijst je graag op:

Met de toenemende vaste lasten kan het zo maar zijn, dat het lastig is om uw geldzaken goed te overzien. De gemeente Hoorn biedt via 1.Hoorn de mogelijkheid van gratis budgetbeheer. Professionals helpen u dan met het maken van een goed overzicht van uw geldzaken en budgetbeheer. Klik hier voor meer informatie.

Sociaal Hoorn wijst je graag op:

Voelt u zich alleen in uw zorgen om uw kinderen, ouders of gezin? Deel ze met een medewerker van 1.Hoorn. Zij helpen u met praktische informatie en advies. Klik hier voor meer informatie.

Sociaal Hoorn wijst je graag op:

Steeds meer mensen met een psychische kwetsbaarheid wonen zelfstandig met begeleiding thuis. Woont u in de Kersenboogerd en wilt u weten hoe u deze kwetsbare wijkbewoners kan ondersteunen? Doe dan 18 januari mee aan een online workshop. Klik hier voor meer informatie.

Betalingsachterstanden van energie, zorg of huur?


Sociaal Hoorn wijst je graag op:

Betalingsachterstanden kunnen snel voor meer problemen met geld zorgen. De medewerkers van 1.Hoorn kunnen u helpen om een overzicht van inkomsten en uitgaven te maken. Zij bekijken ook samen met u of het in delen betalen van de rekeningen mogelijk is. Voor meer informatie klik hier.

Nieuwjaarsgroet van Sociaal Hoorn

De raadslidkandidaten van Sociaal Hoorn wensen je een gezond en fantastisch 2022.

Sociaal Hoorn wijst je graag op:

Ook in 2022 kunnen inwoners met een laag inkomen gebruikmaken van de sport- en cultuurstrippenkaart. De strippenkaart is te besteden bij ruim 170 clubs, verenigingen en aanbieders van culturele en educatieve activiteiten in en om Hoorn. Voor meer informatie klik hier.

Kerstgroet van Sociaal Hoorn

Maak iets moois van de feestdagen. Veel geluk, gezondheid en wijsheid in 2022.

Tot ziens bij de verkiezingen in maart!

Gemeenteraadsverkiezingen 2022

Gemeente Hoorn heeft de website voor de gemeenteraadsverkiezingen voor 14, 15 en 16 maart 2022 gelanceerd. Op deze website vindt u allerlei informatie over de komende verkiezingen. Natuurlijk staat Sociaal Hoorn hier bij. Sociaal Hoorn voor een socialer Hoorn. Klik hier om naar de website van de gemeente te gaan.


Kerstpakket voor leden Sociaal Hoorn

Kholoud (wethouder), Jeroen (fractievoorzitter), Richard (partijvoorzitter) en Alex (gemeenteraadslid) brengen voor Kerst bij alle leden van Sociaal Hoorn een kerstpakket voor onder de kerstboom. 'Het is onze waardering voor de leden.' aldus Richard. Dit jaar bestaat het pakket uit een handgeschreven Kerstkaart, een banketstaaf en warme hoodie. 'We willen onze leden ieder jaar met Kerst even in het zonnetje zetten.' aldus Kholoud. 'En gelukkig kan dit wel doorgaan.' vult Jeroen lachend aan. 'Zo kunnen we toch iets speciaals met Kerst organiseren.' aldus Alex.